Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Ακόμα και αν δεν έχετε εμπειρία στην καλλιέργεια κάνναβης, θα πρέπει και πάλι να σκεφτείτε να δοκιμάσετε την εκπαίδευση χαμηλού στρες. Οι τεχνικές χαμηλού στρες (low stress training - LST) είναι ένας απλός και μεθοδικός τρόπος για να αυξήσετε τη σοδειά σας, καθώς ελέγχετε το ύψος και το σχήμα των φυτών σας.

Τι Είναι η Εκπαίδευση Χαμηλού Στρες και Γιατί να την Εφαρμόσετε;

Ως μια μέθοδος που αυξάνει τη σοδειά, το LST επιτρέπει στους καλλιεργητές να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον χώρο και το φως που έχουν διαθέσιμο. Στην πιο απλή εκδοχή της, αυτή η τεχνική εκπαίδευσης περιλαμβάνει το απαλό λύγισμα των κλαδιών και των βλαστών της κάνναβης και το δέσιμό τους κάτω στο έδαφος. Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους: Πρώτον, η κάνναβη συνήθως αναπτύσσει μια μεγάλη, κεντρική και ψηλή συστοιχία ανθών. Παράλληλα, υπάρχουν και μικρότερα, πλευρικά κλαδιά με μικρότερα άνθη. Η φυσική προδιάθεση της κάνναβης είναι να παίρνει σχήμα που μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με το LST, ο στόχος είναι να πάμε κόντρα σε αυτήν την προδιάθεση, κάνοντας τη δομή του φυτού πιο επίπεδη, ώστε τα κλαδιά να είναι όλα στο ίδιο ύψος.

Αυτό μας φέρνει στον δεύτερο λόγο για τον οποίο πρέπει να δοκιμάσετε το LST: η καλύτερη κατανομή του φωτός. Λυγίζοντας και δένοντας τα κλαδιά χαμηλά, μπορείτε να αλλάξετε τη δομή του φυτού και να κάνετε ομοιόμορφο το ύψος των κλαδιών. Έτσι, όλα τα μέρη του φυτού λαμβάνουν περισσότερη ποσότητα φωτός και παράγουν πιο πολλά σημεία όπου αναπτύσσονται άνθη, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες σοδειές στο τέλος! Και όχι μόνο αυτό, καθώς για να εφαρμόσετε LST δεν χρειάζεται να αλλάξετε την εγκατάστασή σας για να επιτύχετε θαυμάσια αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η γνώση της τεχνικής και μερικά βασικά εργαλεία.

Vídeo aneu: 569373769

Η Ιστορία της Εκπαίδευσης Χαμηλού Στρες

Εάν είστε εξοικειωμένοι με την καλλιέργεια κάνναβης, θα γνωρίζετε ότι τα φυτά συνήθως αναπτύσσουν ωραία, παχιά άνθη προς την κορυφή τους, με μικρότερα άνθη να αναπτύσσονται παρακάτω. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την κάνναβη, καθώς έτσι αναπτύσσονται και πολλά άλλα ανθοφόρα και καρποφόρα φυτά και λαχανικά που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους.

Με την πάροδο των αιώνων, οι γεωπόνοι έχουν ανακαλύψει τρόπους για να λαμβάνουν τα μέγιστα από τα φυτά τους, χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές εκπαίδευσης. Αυτές οι τεχνικές μπορεί να περιλαμβάνουν το κορφολόγημα και το κλάδεμα των φυτών, το λύγισμά τους, την τεχνική ScrOG και πολλών ειδών άλλες παρεμβάσεις. Παρόλο που διαφέρουν λίγο, κάθε μέθοδος εξασφαλίζει τη βέλτιστη χρήση φωτός, χώρου και πόρων.

Η εκπαίδευση χαμηλού στρες είναι μια μοντέρνα εκδοχή μιας παλιάς τεχνικής που χρησιμοποιούνταν για να εξαναγκάσουν τα καρποφόρα φυτά να αναπτυχθούν οριζόντια. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσαν παρόμοιες τεχνικές για να καλλιεργήσουν συκιές οριζόντια πριν από πάνω από 3,000 χρόνια. Μια παρόμοια μέθοδος που είναι γνωστή ως "espalier" έγινε πολύ δημοφιλής κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα στην Ευρώπη και καθιερώθηκε ως το προσεκτικό τριμάρισμα και κλάδεμα των καρποφόρων φυτών δίνοντάς τους σχήμα θάμνου. Αυτή η πρακτική εφαρμόστηκε ευρέως σε οπωρώνες με μηλιές και αχλαδιές—όχι μόνο για καλύτερες σοδειές, αλλά και για λόγους αισθητικής του τοπίου.

¿Qué Es El Entrenamiento De Bajo Estrés?

LST: Μια Τεχνική Εκπαίδευσης που Δεν Ενοχλεί τα Φυτά Κάνναβης

Ένα βασικό στοιχείο αυτής της τεχνικής εκπαίδευσης υποδεικνύεται απλά από το όνομά της. Το "low stress", είναι αυτό που κάνει αυτή τη μέθοδο να ξεχωρίζει από άλλες τεχνικές "high stress", όπως το κορφολόγημα. Παρόλο που η τελευταία τεχνική περιλαμβάνει το κόψιμο της κεντρικής κορυφής του φυτού σε μια προσπάθεια επαναδιανομής της αυξητικής ορμόνης, το LST είναι πολύ λιγότερο επεμβατικό. Όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης υπερβολικού στρες στο φυτό σας, αλλά κάνει και πιο σύντομο τον χρόνο που χρειάζεται το φυτό για να ανακάμψει και να προσαρμοστεί στις αλλαγές υψηλού στρες. Το LST δεν περιλαμβάνει κλάδεμα ή τριμάρισμα, παρόλο που πολλές φορές χρησιμοποιείται συνδυαστικά με άλλες πιο επεμβατικές τεχνικές. Συμπερασματικά, τα φυτά στα οποία έχει εφαρμοστεί το LST ανταποκρίνονται πολύ θετικά και θα σας ανταμείψουν με μια μεγάλη σοδειά από εκλεπτυσμένα, υγιή, πλούσια και τεράστια άνθη.

Τι Χρειάζεστε για το LST

Για να εφαρμόσετε την τεχνική LST στα φυτά σας, θα χρειαστείτε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

  • Σύρμα για φυτά καλυμμένο με καουτσούκ/μαλακά δεματικά για φυτά
  • Λεπτά ξυλάκια/ξυλάκια από μπαμπού
  • Μικρό τρυπάνι χειρός
  • Κολλητική ταινία

Παρόλο που αυτή η μέθοδος χρειάζεται πολύ λίγα εφόδια, σας προτείνουμε να αποφύγετε το απλό σύρμα για το δέσιμο των φυτών σας. Το απλό σύρμα είναι πολλές φορές πολύ λεπτό ή σκληρό και μπορεί να κόψει τον φυτικό ιστό ή να βλάψει τα σημεία όπου αναπτύσσονται άνθη και να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Είναι καλύτερο να ψάξετε και να βρείτε ειδικά, μαλακά δεματικά για φυτά.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Προετοιμάστε τις Γλάστρες σας για LST

Παραπάνω αναφέρουμε συνεχώς το δέσιμο των κλαδιών προς τα κάτω, αλλά πού; Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τρυπάνι για να ανοίξετε μερικές τρύπες γύρω από το χείλος της γλάστρας. Τώρα μπορείτε να περάσετε τα δεματικά μέσα από τις τρύπες και γύρω από τα κλαδιά για να τα κρατήσετε στη θέση που θέλετε.

Για ακόμα περισσότερες επιλογές υποστήριξης, μερικά απλά ξυλάκια ή ξυλάκια από μπαμπού μήκους περίπου 30cm είναι τέλεια για να στηρίξουν τα φυτά. Και τέλος, επειδή μπορεί να γίνουν ατυχήματα όταν λυγίζετε κλαδιά, πάρτε και λίγη κολλητική ταινία για να μπορείτε να μπαλώσετε τυχόν τραυματισμούς.

Πώς να Εφαρμόσετε LST στα Φυτά της Κάνναβής σας

Ας περάσουμε στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι: το πώς να εφαρμόσετε την τεχνική LST στα δικά σας φυτά κάνναβης!

Cómo Aplicar el LST

Αλλάξτε τη δομή του φυτού

Για αρχή, θα μας απασχολήσει το πώς θα πάμε κόντρα στη φυσική δομή του φυτού. Ξεκινήστε λυγίζοντας το κεντρικό κλαδί μαλακά προς τα κάτω, προς το χείλος της γλάστρας. Χρησιμοποιήστε μαλακά δεματικά για φυτά και περάστε τα μέσα από τις έτοιμες τρύπες, ώστε να βεβαιωθείτε ότι το κλαδί θα μείνει στη θέση του. Ορίστε! Τώρα έχετε ένα οριζόντιο επίπεδο ανάπτυξης που θα σας βοηθήσει και στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, το φως μπορεί να φτάσει σε πολλά περισσότερα σημεία όπου αναπτύσσονται άνθη, πράγμα που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σοδειά.

Tips: Μερικοί καλλιεργητές επιλέγουν πρώτα να κλαδέψουν την κορυφή του κεντρικού βλαστού και έπειτα λυγίζουν τα παρακλάδια που ξεπροβάλλουν από τα πλάγια. Με αυτόν τον τρόπο, το φυτό θα πάρει σχήμα που μοιάζει με αράχνη. Ωστόσο, ακόμα και αν εφαρμόσετε LST με τον κλασικό τρόπο —χωρίς κλάδεμα— μπορεί να χρειαστεί να κόψετε μερικά φύλα για να αυξήσετε τη διείσδυση του φωτός.

Σχήμα και Συντήρηση των Φυτών Σας

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε με το LST είναι ότι πρέπει πάντα να διατηρείτε την ανάπτυξη σε οριζόντιο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι κανένα κλαδί δεν πρέπει να είναι πιο ψηλό από τα άλλα. Τώρα, σχετικά με το σχήμα, είναι σημαντικό να λυγίζετε τα παρακλάδια προς τα έξω και μακριά από το κεντρικό κλαδί. Δεν είναι και πυρηνική φυσική, αλλά βοηθάει πολύ το να έχετε στο μυαλό σας το σχήμα που θέλετε να διατηρήσετε, παρά να κάνετε τυχαίες παρεμβάσεις. Μερικές φορές μπορεί να πετύχουν, αλλά οι αρχάριοι καλλιεργητές καλό είναι να έχουν κάποια στρατηγική για να αποφύγουν τα λάθη.

Επιπλέον, μερικές φορές μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Μπορεί, για παράδειγμα, να σπάσετε ένα κλαδί την ώρα που το λυγίζετε. Δεν υπάρχει λόγος πανικού! Τα φυτά είναι πιο ανθεκτικά από όσο νομίζετε. Όσο το κλαδί δεν έχει κοπεί εντελώς, μπορείτε να διορθώσετε το λάθος με λίγη κολλητική ταινία. Θα πάρει περίπου μία εβδομάδα για να επουλωθεί, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Κρατήστε επίσης στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι το LST δεν είναι κάτι που γίνεται μία φορά και τελείωσε. Αυτή η τεχνική απαιτεί συνεχή συντήρηση. Ο λόγος είναι ότι το φυτό σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει, ανεξάρτητα από το σχήμα που θα του δώσετε. Με την πάροδο του χρόνου, τα παρακλάδια θα μεγαλώσουν και τα φύλλα θα γίνουν μεγαλύτερα. Έτσι, θα χρειαστεί να προσαρμόζετε τα σημεία στερέωσης μια στο τόσο για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη οριζόντια ανάπτυξη.

Πού και Πότε να Εφαρμόσετε LST

Μερικοί πιστεύουν ότι το LST είναι μόνο για καλλιεργητές εξωτερικού χώρου—αυτό όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα! Μην ξεχνάτε ότι η εκπαίδευση των φυτών δεν είναι κάτι καινούριο, αφού ξεκίνησε να χρησιμοποιείται κατά την εκκίνηση της ανάπτυξης σε υπαίθριες καλλιέργειες. Εάν μένετε σε περιοχή με πιο ψυχρό κλίμα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες περιοχές της βόρειας Ευρώπης, το LST σε εξωτερικό χώρο μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε τη σοδειά σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ακόμα και αν δεν έχετε πολύ ηλιακό φως. Επίσης, το LST μπορεί να αποδειχθεί μια χρήσιμη τεχνική για να διατηρήσετε κρυφά τα φυτά κάνναβης εξωτερικού χώρου. Ένα φυτό που είναι τόσο επίπεδο και χαμηλό δεν θα σας προσφέρει μόνο καλύτερες σοδειές, αλλά δεν θα τραβά και την προσοχή, σε σύγκριση με ένα πανύψηλο φυτό κάπου στη φύση, που μπορεί πολύ εύκολα να γίνει αντιληπτό.

Όσο για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσετε με το LST, η απάντηση είναι: το συντομότερο δυνατόν. Μόλις το φυτό σας νιώσει άνετα στη βλαστική του φάση, θα είναι έτοιμο για τους κατάλληλους χειρισμούς. Δεν θέλετε να επέμβετε πολύ νωρίς, πριν το φυτό σας αναπτύξει μερικούς καλούς κόμβους, αλλά επίσης δεν πρέπει και να αργήσετε. Υπάρχει μόνο μία περίπτωση που το LST μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και αυτή είναι όταν το φυτό έχει μπει για τα καλά στη φάση της ανθοφορίας. Σε αυτό το στάδιο τα κλαδιά του φυτού μπορεί να είναι πολύ σκληρά για να τα λυγίσετε και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σπάσετε ένα κλαδί με πολύτιμα άνθη. Αν εξαιρέσουμε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση LST σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της βλαστικής φάσης. Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Τι Ισχύει για το LST και τις Ποικιλίες Αυτόματης Άνθισης;

Οι ποικιλίες αυτόματης άνθισης μεγαλώνουν γρήγορα και δεν απαιτούν αλλαγή στον κύκλο φωτός για να ξεκινήσουν να ανθίζουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν πολύ χρόνο για να ανακάμψουν από τεχνικές εκπαίδευσης υψηλού στρες, όπως το κλάδεμα και η αποφύλλωση. Με το LST, παρόλ' αυτά, τα φυτά μπορούν να ωφεληθούν από τη βέλτιστη έκθεση στο φως και δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να ανακάμψουν, αφού δεν προκαλείται κάποια ζημιά. Ωστόσο, παρόλο που οι παλιές ποικιλίες αυτόματης άνθισης μπορεί να μην ανταποκρίνονταν καλά στο LST, η νέα γενιά ποικιλιών δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα, το LST μπορεί να είναι ένας τέλειος τρόπος για να αυξήσετε τη σοδειά των αυτόματων φυτών σας! Απλώς να γνωρίζετε ότι οι αυτόματες ποικιλίες θα ξεκινήσουν να ανθίζουν μετά από περίπου 4 εβδομάδες, οπότε θα πρέπει να έχετε αποφασίσει εκ των προτέρων αν θέλετε να εφαρμόσετε τη μέθοδο LST ή όχι! Ξεκινήστε όσο το δυνατόν πιο νωρίς για καλύτερα αποτελέσματα.

Εδώ θα βρείτε τις 5 καλύτερες ποικιλίες για να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο LST:

1. Chocolate Haze

Η Chocolate Haze είναι μια πραγματική απόλαυση για τους γευστικούς κάλυκες, αφήνοντας γλυκές νότες σοκολάτας και μια γήινη πινελιά στη γλώσσα, όταν καπνίζεται ή ατμίζεται. Αυτό το μοναδικό τερπενικό προφίλ μέσα στα άνθη έχει δημιουργηθεί από τη διασταύρωση των ποικιλιών OG Chocolate Thai και Canope Haze. Στην Chocolate Haze επικρατεί η γενετική Sativa, αφού τα φυτά φέρουν 95% γονίδια Sativa και μόλις 5% γονίδια Indica. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ισχυρές επιδράσεις που γίνονται αισθητές στο μυαλό και προσδίδουν κίνητρο και ενεργητικότητα. Με THC που φτάνει το 20%, αυτές οι επιδράσεις γίνονται αντιληπτές γρήγορα και πολλές φορές οδηγούν σε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Η Chocolate Haze μπορεί να καλλιεργηθεί με επιτυχία τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο και είναι μια καλή υποψήφια για την εφαρμογή της μεθόδου LST. Τα φυτά εσωτερικού χώρου που καλλιεργούνται μέσα σε ντουλάπες ή σκηνές μπορούν να ανταμείψουν τους καλλιεργητές με σοδειές περίπου 475–525g/m². Τα φυτά εξωτερικού χώρου σε παρτέρια ή γλάστρες μπορούν να παράγουν σοδειές έως και 500g/φυτό και θα είναι έτοιμα για συγκομιδή στα τέλη Οκτωβρίου. Η Chocolate Haze προτιμά ένα ήπιο κλίμα και έχει περίοδο άνθισης 9–10 εβδομάδων.

Chocolate Haze

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37823 αξιολογήσεις