Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter


Mάλλον πλένετε με νερό οτιδήποτε πράσινο, πριν το καταναλώσετε. Πλένετε τα λαχανικά που αγοράσατε από το σούπερ μάρκετ και σίγουρα ξεπλένετε με νερό τα φρούτα και τα λαχανικά που παράγετε οι ίδιοι στον κήπο σας για να απομακρύνετε το χώμα και πιθανά παράσιτα. Αλλά γιατί δεν προσφέρουμε το ίδιο επίπεδο φροντίδας στα άνθη της κάνναβής μας;

Μπορεί να σας φαίνεται πολύ περίεργο το να βυθίσετε τα άνθη σας σε κουβάδες με νερό πριν τα αποξηράνετε, αλλά βγάζει νόημα όσο περισσότερο το σκέφτεστε. Όλων των ειδών τα υπολείμματα μπορούν να συσσωρευτούν στα άνθη κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, από σκόνη μέχρι αυγά εντόμων. Εάν σας τρομάζει το κάπνισμα αυτών των ρύπων, τότε πρέπει να συνεχίσετε την ανάγνωση παρακάτω.

Τι Είναι το Ξέπλυμα των Ανθών;

Το ξέπλυμα των ανθών είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε: η διαδικασία κατά την οποία βυθίζετε τα άνθη της κάνναβής σας σε νερό αμέσως μετά τη συγκομιδή με σκοπό να τα καθαρίσετε. Δεν το έχετε ξανακούσει; Δεν πειράζει, πολλοί λίγοι το γνωρίζουν. Παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό, το ξέπλυμα των ανθών γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, ειδικά σε εμπορική κλίμακα. Γιατί; Επειδή τα κολλώδη άνθη κάνναβης λειτουργούν σαν μαγνήτες για τη σκόνη, τη βρομιά, τα μικρόβια και άλλα έμβια και μη στοιχεία που οι καταναλωτές δεν θέλουν να καπνίσουν, να ατμίσουν ή να φάνε.

Τα άνθη που καλλιεργούνται τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο είναι εκτεθειμένα σε ρύπους. Παρόλο που οι κεντρικές συστοιχίες ανθών είναι πιο πιθανό να συσσωρεύσουν σκόνη σε εσωτερικό χώρο, τα άνθη που καλλιεργούνται στην ύπαιθρο μπορεί να φιλοξενούν ακάρεα και αυγά εντόμων. Βυθίζοντας τα άνθη σας σε νερό πριν τα επεξεργαστείτε μπορείτε να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε μόνο καθαρή κάνναβη.

Μπορεί το Ξέπλυμα των Ανθών να τα Βλάψει;

Μα τα άνθη της κάνναβης δεν είναι καλυμμένα με πολύτιμα κανναβινοειδή και τερπένια; Η βύθιση σε νερό δεν θα αφαιρέσει τα τριχίδια κάνοντας τα άνθη να χάσουν ισχύ και γεύση; Παρόλο που αυτές είναι βάσιμες ανησυχίες, το ξέπλυμα της κάνναβής σας δεν θα επηρεάσει τη γεύση ή τις επιδράσεις. Τα κανναβινοειδή, όπως το THC και το CBD είναι λιποδιαλυτές και υδρόφοβες ουσίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα τις χάσετε εάν βυθίσετε τα άνθη σας σε νερό.

Επιπλέον, τα φρουτώδη και αρωματικά τερπένια είναι εγκλωβισμένα μέσα στην κολλώδη ρητίνη. Εάν κάνετε τη διαδικασία με προσοχή, θα καταφέρετε να διατηρήσετε και αυτά τα βασικά στοιχεία.

Και τι γίνεται με την αποξήρανση; Ναι, θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο να αποξηράνετε τα άνθη που έχουν βυθιστεί σε νερό. Ωστόσο, ο λίγος παραπάνω χρόνος που θα χρειαστούν αξίζει, εάν είναι να απαλλαγείτε από τη σκόνη και τους ρύπους.

Τα Υπέρ και τα Κατά της Πλύσης των Ανθών

Η πλύση των ανθών με νερό ακούγεται τέλεια προς το παρόν, αλλά υπάρχουν μειονεκτήματα; Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πλύσης των ανθών παρακάτω.

  • Πλεονεκτήματα
Αφαιρεί τα ακάρεα και τα αυγά εντόμων
Τα άνθη της κάνναβης έχουν πολλές εσοχές και σχισμές, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορούν να παγιδευτούν εκεί πράγματα. Το ξέπλυμα των ανθών αφαιρεί τους έμβιους οργανισμούς από την επιφάνειά τους, όπως ακάρεα και αυγά εντόμων.
Καθαρίζει τη σκόνη
Παρόλο που δεν πρόκειται για ζωντανό οργανισμό, η σκόνη και το χώμα δεν είναι ευχάριστα στο κάπνισμα ή γενικότερα στην κατανάλωση. Η πλύση των ανθών με νερό αφαιρεί τα μικρά σωματίδια που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.
Βελτιώνει τη γεύση
Πιστεύετε ότι η κάνναβή σας έχει ωραία γεύση; Και πού να δείτε τη γεύση της όταν θα έχετε αφαιρέσει όλους αυτούς τους αόρατους ρύπους. Το ξέπλυμα των ανθών βοηθά στην ανάδειξη του πραγματικού τερπενικού προφίλ μιας ποικιλίας, χωρίς καμία αλλοίωση της γεύσης.
Αφαιρεί τα φυτοφάρμακα και τα χημικά υπολείμματα
Πάντα συστήνουμε να καλλιεργείτε βιολογική κάνναβη στο σπίτι. Ωστόσο, όταν αγοράζετε έτοιμα προς κατανάλωση άνθη, ποτέ δεν μπορείτε να γνωρίζετε τι πρακτικές έχουν εφαρμοστεί κατά την καλλιέργειά τους. Το ξέπλυμα των ανθών θα αφαιρέσει αυτά τα βλαβερά χημικά κατάλοιπα.
  • Μειονεκτήματα
Αυξάνει τον χρόνο αποξήρανσης
Η βύθιση των ανθών σας σε νερό σημαίνει ότι θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο για να στεγνώσουν. Θα χρειαστεί να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή και να τα αφήσετε να στεγνώσουν μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μυκητιασικές λοιμώξεις
Παρόλο που αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική στο να αφαιρεί υπολείμματα, δεν μπορεί να αφαιρέσει τους παθογόνους μύκητες που εισέρχονται στα κύτταρα των φυτών. Ποτέ μην καπνίζετε κάνναβη που εμφανίζει σημάδια μυκητίασης, όπως η λευκή, αλευρώδης μούχλα..
Προάγει την πολλή υγρασία
Η βύθιση των ανθών σας σε νερό τα καλύπτει με υγρασία που τα κάνει επιρρεπή στη μούχλα, εάν δεν αποξηρανθούν σωστά.

Ξέπλυμα Ανθών: Τι Διαλύματα να Χρησιμοποιήσετε;

Παρόλο που μερικοί καλλιεργητές χρησιμοποιούν μόνο σκέτο νερό για να ξεπλύνουν την κάνναβή τους, άλλοι χρησιμοποιούν εξειδικευμένες φόρμουλες για να διασφαλίσουν ότι τα άνθη τους καθαρίζονται σε βάθος. Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

  • Λεμόνι και Μαγειρική Σόδα

Το λεμόνι με τη μαγειρική σόδα μπορεί να φαίνεται παράξενος συνδυασμός, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν αυτά τα δύο συστατικά για πολλές περιστάσεις. Η οξύτητα του λεμονιού και η αλκαλικότητα της μαγειρικής σόδας είναι ένα δίδυμο που αποτελεί φυσικό καθαριστικό, καθώς καθαρίζει τις επιφάνειες και αφαιρεί τις οσμές. Προσθέτοντας αυτόν τον συνδυασμό στη διαδικασία πλύσης των ανθών σας θα βοηθήσει στον καθαρισμό τους χωρίς τη χρήση συνθετικών χημικών.

  • Αραιωμένο Υπεροξείδιο του Υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου περιέχεται σε πολλά οικιακά καθαριστικά, αλλά πολλοί καλλιεργητές το χρησιμοποιούν μετά τη συγκομιδή για να καθαρίσουν τα άνθη τους. Αυτή η ουσία έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και, σε μικρές συγκεντρώσεις, μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των μικροβίων και των βακτηρίων που έχουν μείνει πάνω στα άνθη.

  • Νερό Αντίστροφης Όσμωσης

Είναι λογικό να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πιο καθαρό νερό που υπάρχει, όταν πρόκειται για την πλύση των ανθών σας. Η χρήση νερού βρύσης θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων, αλλά επίσης εκθέτει τα άνθη σας σε χημικά, όπως η χλωρίνη και το φθόριο. Το φιλτράρισμα αντίστροφης όσμωσης ωθεί το νερό μέσα από μια ημιπερατή μεμβράνη, αφαιρώντας τα μη επιθυμητά μόρια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε νερό αντίστροφης όσμωσης κατά την πλύση των ανθών όποτε είναι εφικτό.

Πώς να Πλύνετε τα Άνθη σας

Τώρα γνωρίζετε όλα τα οφέλη της πλύσης των ανθών, μαζί με κάποια μειονεκτήματα. Επίσης, γνωρίζετε μερικές από τις πιο δημοφιλείς φόρμουλες που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη διαδικασία. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθετε όλα τα βήματα της διαδικασίας, ένα προς ένα. Συνεχίσετε την ανάγνωση, καθώς παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό για το πώς να καθαρίσετε τα άνθη σας από τα υπολείμματα και να απολαύσετε τις πραγματικές τους γεύσεις.

Εξοπλισμός

  • 3x καθαροί κουβάδες 19 λίτρων
  • 45 λίτρα νερό σε θερμοκρασία δωματίου (εάν είναι εφικτό, νερό αντίστροφης όσμωσης)
  • ¼ της κούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ της κούπας μαγειρική σόδα

Βήμα 1ο: Προετοιμάστε τον Εξοπλισμό

Βάλτε τους κουβάδες σας στη σειρά, σαν μια γραμμή παραγωγής. Ο κουβάς 1 θα περιέχει το διάλυμα καθαρισμού, ο κουβάς 2 θα αποτελεί τον πρώτο σταθμό ξεπλύματος με νερό και ο κουβάς 3 θα είναι ο δεύτερος σταθμός ξεπλύματος.

Cómo lavar los cogollos

Βήμα 2ο: Γεμίστε τους κουβάδες σας

Γεμίστε κάθε κουβά με 15 λίτρα νερό αντίστροφης όσμωσης. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να ξεπλύνετε ολόκληρα κλαδιά, χωρίς τον κίνδυνο να χυθεί το νερό παντού. Όταν γεμίσουν, προσθέστε το ¼ της κούπας με χυμό λεμονιού και το ¼ της κούπας με τη μαγειρική σόδα στον κουβά 1 και ανακατέψτε καλά.

Cómo lavar los cogollos

Βήμα 3ο: Αρχική Βύθιση

Πάρτε ένα κλαδί με άνθη και βυθίστε το απαλά στο διάλυμα του κουβά 1. Ανακατέψτε απαλά, κουνώντας το κλαδί με κυκλικές κινήσεις μέσα στον κουβά για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Cómo lavar los cogollos

Βήμα 4ο: Πρώτο Ξέπλυμα

Μετά, προχωρήστε βουτώντας το κλαδί στον επόμενο κουβά, τον κουβά 2. Βυθίστε το στο νερό και κουνήστε το πάλι με τον ίδιο τρόπο για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αυτός ο κουβάς θα βοηθήσει στην περαιτέρω απομάκρυνση των υπολειμμάτων, αλλά και του πρώτου διαλύματος.

Cómo lavar los cogollos

Βήμα 5ο: Δεύτερο Ξέπλυμα

Επειδή ο κουβάς 2 θα μαζέψει βρομιά και υπολείμματα του πρώτου διαλύματος, ο κουβάς 3 αποτελεί το τελικό ξέπλυμα, έτσι ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα και ρύποι. Βυθίστε το κλαδί στον κουβά 3 και κουνήστε το κυκλικά για 30 ακόμα δευτερόλεπτα. Έπειτα, αφαιρέστε όλα τα άνθη από το κλαδί και τοποθετήστε τα σε έναν αποξηραντή βοτάνων ή κρεμάστε τα κλαδιά ολόκληρα ανάποδα σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Cómo lavar los cogollos

Βήμα 6ο: Ξεκινήστε την Αποξήρανση

Προχωρήστε με την αποξήρανση της κάνναβης ως συνήθως. Τοποθετήστε το φυτικό υλικό που έχετε πλύνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με καλή κυκλοφορία του αέρα και σχετική υγρασία γύρω στο 45–55%. Μετά από περίπου 12 ημέρες, ξεκινήστε τη διαδικασία της ωρίμασης για να βελτιώσετε τις γεύσεις των ανθών ακόμα περισσότερο.

Cómo lavar los cogollos

Ξέπλυμα Ανθών VS Ωρίμαση με τη Χρήση Νερού

Ποια η διαφορά μεταξύ της πλύσης των ανθών και της ωρίμασης με τη χρήση νερού; Και οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούν νερό, αλλά για διαφορετικό σκοπό. Η πλύση των ανθών καθαρίζει τα άνθη, ενώ η ωρίμαση με τη χρήση νερού στοχεύει στη βελτίωση της γεύσης τους. Η ωρίμαση με νερό επιταχύνει τη διαδικασία της ωρίμασης αφαιρώντας υδατοδιαλυτές, ερεθιστικές ουσίες που επηρεάζουν τη συνολική γεύση. Ωστόσο, σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο μεθόδους συνδυαστικά. Η πλύση των ανθών εκ των προτέρων θα αφαιρέσει τα περιττά στοιχεία μέχρι να έρθει η ώρα της ωρίμασης με νερό.

Ξέπλυμα Ανθών: Μια Μη Συνηθισμένη Διαδικασία που Γίνεται Όλο και πιο Δημοφιλής

Εκ πρώτης όψεως, η πλύση των ανθών φαίνεται ασαφής και ακόμα και επιζήμια. Παρόλ' αυτά, όσα περισσότερα μαθαίνετε για τη διαδικασία, θα αρχίσει να φαίνεται απολύτως λογική. Πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, πριν τα φάμε, οπότε γιατί να μην πλένουμε και τα άνθη μας πριν τα καπνίσουμε ή τα καταναλώσουμε; Σίγουρα, η πλύση των ανθών σημαίνει ότι η περίοδος αποξήρανσης θα επεκταθεί λίγο, αλλά αξίζει τον κόπο, αφού θα απολαύσετε καθαρά άνθη και βελτιωμένες γεύσεις. Δεν μας πιστεύετε; Απλώς ρίξτε μια ματιά στον πάτο των κουβάδων, αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37835 αξιολογήσεις