Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Μια επισκόπηση της καλλιέργειας κάνναβης σε εσωτερικό χώρο.


"Φίλε, πρέπει να καλλιεργήσω τη δική μου κάνναβη!"

Εάν αγαπάτε την κάνναβη, πιθανότατα το έχετε πει ή σκεφτεί τουλάχιστον μια φορά. Λοιπόν, εάν είστε έτοιμοι να λερώσετε τα χέρια σας και να βουτήξετε στον πλούσιο κόσμο της καλλιέργειας κάνναβης, είστε τυχεροί.

Παρακάτω, θα βρείτε μια πλήρη περιγραφή όλων των βασικών εννοιών που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους.

Video id: 810859329

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ;

Η καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • Συγκομιδές όλο τον χρόνο
  • Συνοχή των σοδειών
  • Έλεγχος του περιβάλλοντος της καλλιέργειας
  • Έλεγχος της ανθοφορίας (για ποικιλίες φωτοπεριόδου)
  • Ιδιωτικότητα
  • Λιγότερα παράσιτα

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ;

Για να καλλιεργήσετε κάνναβη σε εσωτερικό χώρο, θα χρειαστείτε τα εξής:

ΟΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Μπορεί να είναι ένα εφεδρικό δωμάτιο, μια σκηνή DIY, ένα ντουλάπι, ένα ανακαινισμένο έπιπλο ή ακόμα κι ένα παλιό ψυγείο!

DESIGNATED GROW SPACE
ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ/ΥΓΡΟΜΕΤΡΟ

Θα τα χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία και την υγρασία του χώρου της καλλιέργειας.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ

Το τριμμάρισμα, η εκπαίδευση και ο χειρισμός της κάνναβης μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην άνθιση του φυτού και στην παραγωγή μεγαλύτερων, πυκνότερων και πιο ισχυρών ανθών.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΜΕΤΡΗΤΕΣ PH ΚΑΙ PPM

Αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε το pH και την ηλεκτρική αγωγιμότητα του μέσου σας για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑΣ LUX

Τα φυτά της κάνναβης λατρεύουν το φως και οι μετρητές φωτεινότητας σας βοηθούν να μετράτε και να βελτιστοποιείτε το φως στο δωμάτιο της καλλιέργειας.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ

Για αυτοματοποίηση του κύκλου φωτός.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΝΗΜΑ Ή ΛΕΠΤΟ ΣΧΟΙΝΙ

Για να δέσετε τα φυτά σας για την εκπαίδευση. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο σύρμα κηπουρικής ή κάτι παρόμοιο για να αποφύγετε την καταστροφή των φυτών σας.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΚΟΥΒΑΔΕΣ/ΜΕΖΟΥΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για να μετρήσετε τα θρεπτικά συστατικά σας.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ

Για να παρατηρείτε τα τριχίδια των φυτών σας καθώς ανθίζουν και να ελέγχετε το φύλλωμα για τυχόν παράσιτα ή άλλα προβλήματα.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΠAΣΣΑΛΟΙ ΚΗΠΟΥ

Για τη στήριξη βαριών κλαδιών κατά την ανθοφορία.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Διατίθενται σε διάφορες μορφές, αλλά τα φυτά σας θα χρειαστούν επαρκή θρεπτικά συστατικά για να δημιουργήσουν μια παραγωγική συγκομιδή.

THERMOMETER/HYGROMETER
ΓΛΑΣΤΡΕΣ

Οι λευκές πλαστικές γλάστρες 11 λίτρων τείνουν να είναι η αγαπημένη επιλογή μεταξύ των περισσότερων καλλιεργητών εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν υφασμάτινες κι άλλες έξυπνες γλάστρες. Μπορείτε να τοποθετήσετε περίπου εννέα γλάστρες 11 λίτρων ανά m².

THERMOMETER/HYGROMETER
STARTER KIT ΓΙΑ ΦΙΝΤΑΝΙΑ

Τα Starter Kits μας συνοδεύονται από θηλυκοποιημένους σπόρους ή σπόρους αυτο-άνθισης, καθώς κι έναν πολλαπλασιαστή, διευκολύνοντας τη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος για τα νεαρά φυτά σας.

THERMOMETER/HYGROMETER

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ

Οι καλλιεργητές έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά στον καθορισμό του χώρου της καλλιέργειάς τους. Δείτε τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε την καλλιέργειά σας, καθώς και τα οφέλη της κάθε επιλογής παρακάτω.

  • ΥΠΟΓΕΙΟ

Τα υπόγεια, καθώς βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της γης, παρέχουν ένα κρυφό κι ασφαλές καταφύγιο για την καλλιέργεια κάνναβης. Συνήθως δεν έχουν παράθυρα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν διαρροές φωτός κι έτσι είναι ιδανικά για καλλιεργητές ποικιλιών φωτοπεριόδου. Τα υπόγεια είναι συνήθως σχετικά μεγάλα και παρέχουν αρκετό χώρο για να την απόκτηση μιας μεγάλης σοδειάς. Επιπλέον, θα δείτε ότι το υπόγειό σας διατηρεί μια αρκετά ομοιόμορφη θερμοκρασία όλο τον χρόνο, η οποία είναι εύκολο να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας τις ίδιες αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις ανεξάρτητα από την εποχή.

Τα περισσότερα υπόγεια έχουν άξονες εξαερισμού για να μεταφέρουν τον στάσιμο αέρα έξω. Λάβετε υπόψιν πού τελειώνει αυτός ο άξονας, καθώς δεν θέλετε να φτάσουν τα τερπένια στα παράθυρα του γείτονά σας. Ένα φίλτρο άνθρακα καλής ποιότητας θα αφαιρέσει το ύποπτο άρωμα, εάν αντιμετωπίζετε την εν λόγω δυσκολία.

  • ΓΚΑΡΑΖ

Εάν δεν το χρησιμοποιήσετε για το αυτοκίνητό σας, είναι πολύ πιθανό να αποθηκεύετε στο γκαράζ τυχαία αντικείμενα κι εξοπλισμό κηπουρικής. Τα γκαράζ είναι συνήθως δροσερά το καλοκαίρι και σχετικά ζεστά τον χειμώνα κι έτσι οι ρύθμιση των παραμέτρων είναι εύκολη. Οι σκηνές καλλιέργειας δείχνουν επίσης πολύ πιο αθώες σε ένα γκαράζ, αντί να βρίσκονται στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι σας.

Τα γκαράζ συνήθως δεν είναι τόσο καλά μονωμένα όσο το υπόλοιπο σπίτι. Φροντίστε να καλύψετε τυχόν κενά και χαραμάδες από όπου μπορεί να βγει η μυρωδιά των φυτών στον δρόμο. Εάν δεν χρησιμοποιείτε μια σκηνή καλλιέργειας, μαυρίστε τυχόν παράθυρα, καθώς η θέα των φωτεινών ροζ και μπλε LED σίγουρα θα κινήσει υποψίες.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ
  • ΣΟΦΙΤΑ

Η σοφίτα χρησιμεύει ως ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για την καλλιέργεια της κάνναβης. Οι επισκέπτες δεν έχουν κανένα λόγο να εισέλθουν και οι περισσότερες σοφίτες είναι προσβάσιμες μόνο μέσω μιας εσωτερικής σκάλας. Οι περισσότερες σοφίτες δεν έχουν παράθυρα κι έτσι δεν θα εισέλθει φως (το οποίο μπορεί να επαναφέρει τα φυτά σας στη φυτική φάση).

Είναι αρκετά πιθανό να μην υπάρχουν πρίζες στη σοφίτα σας και η χρήση καλωδίων με επέκταση μπορεί να φανεί περίεργη. Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να εγκαταστήσετε μερικές πρίζες για αυξημένη μυστικότητα κι ευκολία. Εάν δεν χρησιμοποιείτε λυχνίες LED, μια καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρες για να διατηρήσετε το δωμάτιο δροσερό.

  • ΚΟΥΤΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Μπορείτε να καλλιεργήσετε κάνναβη κυριολεκτικά οπουδήποτε στο σπίτι σας, δημιουργώντας ένα κουτί καλλιέργειας. Με ορισμένα βασικά υλικά, όπως μερικούς σωλήνες PVC, μονωτική ταινία, πριόνι χειρός, καλό φως και ανεμιστήρα, θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο κουτί καλλιέργειας. Μπορείτε να τροποποιήσετε το μέγεθος του κουτιού ώστε να ταιριάζει με οποιοδήποτε σημείο στο σπίτι σας.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Ευρετήριο Θεμάτων Οδηγού Καλλιέργειας

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37750 αξιολογήσεις