ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τους σπόρους κάνναβης να βλαστήσουν και γι΄αυτό στο παρόν κείμενο θα περιγράψουμε τους πιο σημαντικούς. Στη Royal Queen Seeds προσφέρουμε μόνο θηλυκοποιημένους σπόρους κάνναβης, επομένως δε χρειάζεται να καταστρέφετε αρσενικά φυτά.

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

 • The Η ιδανική θερμοκρασία κυμαίνεται από 22° and 25° Celsius
 • The Τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας κυμαίνονται από 70% and 90%
 • Το περιβάλλον κοντά στους σπόρους πρέπει να είναι νωπό αλλά όχι υπερβολικά υγρό, , διότι αυτό θα επιβραδύνει την ανάπτυξη των φυτών
 • Το φθορίζων φως είναι το ιδανικότερο για βλάστηση (φως Coolwhite κωδικός 33)
 • Αγγίξτε τους σπόρους με τα χέρια σας όσο λιγότερο γίνεται
 • Σε καλλιέργειες υδροπονίας ή πετροβάμβακα το ιδανικό επίπεδο PH είναι από 5,8 έως 6,2

ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (EASY START KIT) ΤΗΣ ROYAL QUEEN SEEDS

Το να ξεκινήσει η βλάστηση με αυτή τη συλλογή εξοπλισμού είναι ιδανικό για κάθε αρχάριο καλλιεργητή που θέλει οι σπόροι του να έχουν την καλύτερη αρχή.

Ο εξοπλισμός σπόρων της Royal Queen Seeds - Seedkit περιλαμβάνει**:

 • 3 x θηλυκοποιημένους σπόρους White Widow από τη Royal Queen Seeds
 • 1 x Δίσκο Καλλιέργειας με διάφανο καπάκι
 • 10 x Βύσματα Βλάστησης Σπόρων
 • 1 x Μπουκάλι Ενίσχυσης Σπόρων RQS Seedbooster (250 ml)
 • 1 x Κατάλογο Royal Queen Seeds
 • 1 x Εγχειρίδιο οδηγιών

* Θα χρειαστείτε επίσης και ένα κύπελο μετρήσεων και έναν αναδευτήρα (δεν περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό σπόρων Seedkit).

 1. 250ml του Ενισχυτή Σπόρων Seedbooster είναι ακριβώς όσο χρειάζεται για τη βλάστηση 10 σπόρων. Χύστε το προϊόν μέσα στο κύπελο μέτρησης, προσέχοντας να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα για κάθε βύσμα. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε να καλλιεργήσετε πέντε σπόρους, χρησιμοποιείστε μόνο το μισό περιεχόμενο της φιάλης Ενίσχυσης Σπόρων Seedbooster.
 2. Έπειτα προσθέστε 125 ml χλιαρού νερού (για κάθε 125 ml Ενισχυτή Σπόρων Seedbooster). Τοποθετήστε τα βύσματα βλάστησης στο δοχείο και χύστε το μίγμα προσεχτικά πάνω τους, ώστε να απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά. Περιμένετε μερικά λεπτά ώστε να απορροφηθεί το μίγμα. Αφού βεβαιωθείτε πως τα χέρια σας είναι καθαρά, τοποθετήστε προσεκτικά τους σπόρους σε βάθος 5 χιλιοστών στα βύσματα βλάστησης. Κάντε το με εξαιρετική προσοχή και έχετε το νου σας να μην βάλετε πολύ δύναμη καθώς πιάνετε τους σπόρους.
 3. Τώρα τοποθετήστε το κάλυμμά του δοχείου και κλείστε το καλά. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος ώστε να οι σπόροι σας να βλαστήσουν και να αναπτυχθούν γρηγορότερα. Φυλάξτε το δοχείο σε ζεστό δωμάτιο, σε θερμοκρασία κοντά στους 20°. Περιμένετε πέντε μέρες ώστε να πραγματοποιηθεί η βλάστηση και έπειτα γυρίστε το καπάκι (ή κάλυμμα) 180 μοίρες, δημιουργώντας έτσι ένα μικρό άνοιγμα ώστε να μπορούν να αναπνέουν τα φυτά.
 4. Βεβαιωθείτε πως υπάρχει πάντα άπλετο φυσικό ή τεχνητό φως. Θα πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με φθορίζουσες λάμπες (Coolwhite - κωδικός χρώματος 33 - για βέλτιστα αποτελέσματα).

ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

Germinating in a glass of water 1Germinating in a glass of water 2Germinating in a glass of water 3

 
 1. Τοποθετείστε τους σπόρους σας σε ένα ποτήρι ή μπολ γεμάτο με νερό σε θερμοκρασία κοντά στους 20° Κελσίου. Μετά από 3 με 5 ημέρες θα δείτε τις μικροσκοπικές "άκρες" των σπόρων να ανοίγουν. Αυτές οι μικρές άκρες είναι η αρχή των ριζών. Μπορείτε να αφαιρέσετε τους σπόρους από το νερό, με εξαιρετική προσοχή, όταν οι ρίζες φτάσουν τα 2-3 χιλιοστά σε μήκος. Μετά την αφαίρεση τους μπορείτε να τους τοποθετήσετε σε χώμα, υδροπονική καλλιέργεια ή οποιαδήποτε άλλο μέσο προτιμάτε.
 2. Κάντε μια μικρή τρύπα (5 - 10 χιλιοστών) και τοποθετήστε πολύ προσεκτικά τους πλέον βλαστούς στο νέο τους περιβάλλον. Είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιήσετε υπερβολικά πολύ νερό και γι' αυτό συνιστούμε τη χρήση ενός νεροπίστολου για το πότισμα των βλαστών. Βεβαιωθείτε πως το φθορίζων φως είναι κοντά στο φυτό καθώς ένα λάθος που γίνεται συχνά είναι να τοποθετείται η λάμπα μακριά από το φυτό. Η βλάστηση στο νερό παρολ' αυτά, όμως, δεν επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΕ ΥΓΡΗ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ

 1. Τοποθετήστε δύο χαρτοπετσέτες τη μία πάνω στην άλλη και βρέξτε τες με χλιαρό νερό.
 2. Εναποθέστε τους σπόρους κάνναβης ανάμεσα στις δύο χαρτοπετσέτες και ελέγχετε καθημερινά ώστε να είσαι σίγουροι πως παραμένουν νωπές.
 3. Σε μερικές μέρες, οι σπόροι θα ξεκινήσουν να μετατρέπονται σε βλαστούς και θα μπορείτε να τους μεταφέρετε σε άλλο περιβάλλον, εφόσον αυτό είναι αρκετά υγρό και επαρκώς φωτισμένο.

Germinating in wet paper towels 1Germinating in wet paper towels 2Germinating in wet paper towels 3

 

ΑΜΕΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΧΩΜΑΤΟΣ

Το να γίνεται η βλάστηση κατευθείαν στο χώμα είναι κάτι που προτιμάται από πολλούς. Δεν είναι απαραίτητο να μεταφυτεύσετε τα φυτά σας και αυτό συμβάλλει στον να μην ενοχληθούν ή τραυματιστούν κατά τη περίοδο ανάπτυξης όσα από αυτά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Γι' αυτή τη μέθοδο είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε χώμα υψηλής ποιότητας (ρωτήστε σε ένα τοπικό κατάστημα γεωργικών/κηπουρικών προϊόντων για τα διαφορετικά είδη χώματος)

Direct soil germination 1Direct soil germination 2Direct soil germination 3

 
 1. Φυτέψτε τους σπόρους κάνναβης σε βάθος περίπου 1 χιλιοστού μέσα στο χώμα.
 2. Καλύψτε την τρύπα με χώμα, χωρίς να το παρακάνετε.
 3. Το χώμα πρέπει να είναι ελαφρύ ώστε να επιτρέψει στο σπόρο να βλαστήσει με ευκολία.
 4. Οι ρίζες συνήθως θα δυσκολευτούν να διαπεράσουν το συμπαγές χώμα, κάτι που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του φυτού.
 5. Οι σπόροι κάνναβης θα πρέπει να γίνουν βλαστοί κάτω από το χώμα μέσα 4 με 10 μέρες.

Με αυτή τη μέθοδο είναι επίσης σημαντικό να τοποθετήσετε τους σπόρους σε υγρό και σωστά αεριζόμενο περιβάλλον, ενώ πάντα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη θερμοκρασία.

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.