Συντροφική Καλλιέργεια Kαι Μαριχούανα

Ο στόχος της συντροφικής καλλιέργειας είναι να δημιουργήσει ένα δραστικό και αυτοσυντηρούμενο περιβάλλον, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει υποστήριξη και φροντίδα στα φυτά σας, σε όλες τις περιόδους ανάπτυξης τους, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε χημικά συμπληρώματα. Η ποικιλομορφία σε μια καλλιέργεια, ανεξάρτητα από το μέγεθος της, έχει σκοπό να μιμηθεί τη φύση όπου πολλά διαφορετικά είδη συμβιώνουν σε μια περιοχή. Με πιο απλά λόγια, η συντροφική καλλιέργεια μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει την ανάπτυξη της κάνναβης σας.

Οτιδήποτε αναπτύσσεται, βοηθά και κάτι άλλο που αναπτύσσεται δίπλα του. Μερικά φυτά προσελκύουν ευεργετικά είδη εντόμων. Άλλα βελτιώνουν την ποιότητα του χώματος και τη συγκράτηση του νερού, ενώ άλλα διορθώνουν τυχόν ελλείψεις αζώτου, απωθούν βλαβερά έντομα ή παρέχουν φυσικό λίπασμα και σκιά.

Οι πολυ-καλλιέργειες χρησιμοποιούν το χώμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τα φυτά γίνονται εύρωστα και υγιή έχοντας ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα όταν καλλιεργούνται με άλλα συντροφικά φυτά, ενώ έρευνες δείχνουν πως καταπολεμούν και τους βλαβερούς μικροοργανισμούς πολύ πιο αποδοτικά. Η πολυ-καλλιέργεια, λοιπόν, είναι η συντροφική καλλιέργεια πολλών διαφορετικών ειδών φυτών, ενώ η μονο-καλλιέργεια αναφέρεται στην καλλιέργεια ενός μόνο είδους.

Companion Planting

Οι πολυ-καλλιέργειες επίσης αυξάνουν την τοπική βιοποικιλότητα προσελκύοντας μια πληθώρα ευεργετικών ειδών εντόμων. Αυτή η ποικιλομορφία παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία ενός περιβαλλοντικού συστήματος, όπως είναι η καλλιέργεια σας. Τα φυτά κάνναβης όντας μέρος αυτής της ποικιλόμορφης, πολυ-καλλιέργειας, λοιπόν, είναι πιο ικανά να προσαρμοστούν σε κλιματικές αλλαγές και να αντέξουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, επιθέσεις από παθογόνους μικροοργανισμούς και ασθένειες.

Οι μονο-καλλιέργειες είναι αποδεδειγμένα πιο ευπαθείς σε ασθένειες και επιθέσεις από ζιζάνια, καθώς αν ένα φυτό προσβληθεί τότε το πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί και στα υπόλοιπα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα σε μια μονο-καλλιέργεια καθώς μπορεί να καταστραφεί ολόκληρη η σοδειά.

Στην πολυ-καλλιέργεια, το υποστηρικτικό δίκτυο φυτών και ζώων που υπάρχει στο περιβάλλον δεν αφήνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τις ασθένειες να μεταδοθούν ραγδαία και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα, τα οποία είναι εξαιρετικά βλαβερά για το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο, καθώς είναι βεβαρημένα με πολλές τοξίνες και βλαβερές χημικές ουσίες.

Ακόμα και οι πιο μικρές σοδειές επωφελούνται από τη συντροφική καλλιέργεια. Είναι αρκετά εντυπωσιακό το πόσα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν συντροφικά με την κάνναβη. Σίγουρα αρκετά για να έχετε σαλάτα όλο το καλοκαίρι!

Οι μεγάλες σακούλες και γλάστρες καλλιέργειας μπορούν να υποστηρίξουν παραπάνω από ένα είδος φυτών κάθε εποχή, ενώ στις εμπορικές φάρμες κάνναβης τα συντροφικά φυτά μπορούν να είναι τόσα πολλά ώστε να παρέχουν μια συμπληρωματική πηγή εσόδων από την παραγωγή βοτάνων.

Αν διαθέτετε λοιπόν τον χώρο, ο στόχος είναι να δημιουργήσετε μια δραστική πολύ-καλλιέργεια η οποία θα παράγει μόνη της ό,τι αυτή χρειάζεται χωρίς να έχει ανάγκη από εξωτερικές παρεμβάσεις. Ιδανικά, το μικρό δάσος συντροφικών φυτών θα βλασταίνει αυτόματα και θα βρει μόνο του την ισορροπία που χρειάζεται δημιουργώντας μια πληθώρα μικρό-κλιμάτων. Σε αυτό το αυτό-συντηρούμενο περιβάλλον μπορείτε να φυτέψετε την κάνναβη σας και άλλα εποχιακά φυτά όταν έρθει η άνοιξη.

Η συντροφική καλλιέργεια είναι η ορθολογική και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, ώστε να έχετε ένα υγιές χώμα και βιοποικιλότητα που ενισχύει και υποβοηθά τα φυτά μαριχουάνας σας.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΦΥΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΗ ROYAL QUEEN SEEDS

Αν σας ενδιαφέρει η προσθήκη φυτών συντροφικής καλλιέργειας στον κήπο σας, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για κάθε είδος και να διαλέξετε σπόρους από τη μεγάλη γκάμα των Royal Guardians που διαθέτουμε.

ΕΙΣΤΕ 18 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΑΝΩ;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.