Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Αναφορά Καλλιέργειας Apollo F1

cover-long

Θέλετε να καλλιεργήσετε την ποικιλία Apollo F1; Λοιπόν, είστε στο σωστό μέρος για να μάθετε τα πάντα! Ρίξτε μια ματιά στην εβδομαδιαία αναφορά της καλλιέργειάς μου για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τις θρεπτικές ουσίες που χρησιμοποίησα, πώς πότισα και τελικά πώς μάζεψα τη σοδειά αυτού του υβρίδιού F1!


Αναφορά Καλλιέργειας Apollo F1: Λίστα Εξοπλισμού

 • Κουτί: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Φώτα: MIGRO 200+
 • Εξαερισμός: TT Silent-M 100
 • Φίλτρο: Prima Klima filter PK 100/125
 • Ανεμιστήρας: Oscillating Koala Fan × 2
 • Υγραντήρας: Beurer LB 45
 • Χώμα: BioBizz Light Mix
 • Γλάστρα: 11l Air-Pot
 • Σπόρος: Royal Queen Seeds
 • Θρεπτικά Συστατικά: RQS Organic Nutrition

Apollo F1 - Set Up

Αναφορά Καλλιέργειας Apollo F1: Στάδιο Σπορόφυτου (Εβδομάδα 1)

Καλώς ήρθατε στο ημερολόγιο καλλιέργειας της Apollo F1! Παρακάτω, θα ανακαλύψετε κάθε βήμα που έκανα για να μεταμορφώσω τον μικρό μου σπόρο σε ένα ώριμο και παραγωγικό φυτό. Ήμουν ενθουσιασμένος που μου δόθηκε η δυνατότητα να καλλιεργήσω ένα ακόμα από τα πρώτα αληθινά υβρίδια F1. Έχοντας καλλιεργήσει αρκετές ποικιλίες που είναι υβρίδια F1 στο παρελθόν, ήμουν ήδη εντυπωσιασμένος με την αντοχή, την ανθεκτικότητα και την παραγωγικότητά τους. Ακολουθήστε λοιπόν τις οδηγίες μου και ας ξεκινήσουμε!

 • Μέσο καλλιέργειας: Πριν βλαστήσει ο σπόρος μου, έπρεπε να δημιουργήσω ένα καλλιεργητικό μέσο για να ευδοκιμήσει. Πήρα το Air-Pot 11 λίτρων και το γέμισα με 5 λίτρα BioBizz Light Mix. Στη συνέχεια, αποφάσισα να προσθέσω ένα μείγμα θρεπτικών και βιολογικών ουσιών που θα βοηθούσαν το φυτό μου να αποκτήσει καλή βάση. Έβαλα τα εξής:

RQS Easy Boost Organic Nutrition: 50g

RQS Rhizobacter: 10g

RQS Mycorrhiza Mix: 5g

Τα ανακάτεψα όλα καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσα άλλα 5 λίτρα BioBizz Light Mix και ανακάτεψα ξανά.

 • Βλάστηση: Αφού έφτιαξα ένα υψηλής ποιότητας καλλιεργητικό μέσο, ήμουν έτοιμος να σπείρω τον σπόρο μου. Μούλιασα το μέσο καλλιέργειας με νερό πριν κάνω μια μικρή τρύπα βάθους 2 εκατοστών στο κέντρο της επιφάνειας. Έβαλα τον σπόρο μου, έριξα λίγο ακόμα RQS Mycorrhiza Mix, σκέπασα ελαφρά με χώμα και ράντισα με νερό.
 • Φωτισμός: Το σύστημα φωτισμού MIGRO 200+ αποτελείται από δύο ξεχωριστούς λαμπτήρες. Έπρεπε να τους διαμορφώσω σωστά για να εξασφαλίσω ομοιόμορφη διάχυση του φωτός στο κουτί μου. Χρησιμοποιώντας ιμάντες με γάντζους, κρέμασα κάθε λάμπα 35cm οριζόντια από το κέντρο της ντουλάπας καλλιέργειας. Στη συνέχεια, τις προσάρμοσα κάθετα ώστε να κρέμονται 35cm πάνω από το χείλος του Air-Pot μου. Άρχισα να λειτουργώ και τις δύο λάμπες για 18 ώρες κάθε μέρα, μόλις ο βλαστός από τον σπόρο μου άρχισε να ξεπροβάλλει από το χώμα.
 • Κατάσταση φυτού: Ο σπόρος μου Apollo F1 φύτρωσε χωρίς προβλήματα (όπως αναμένεται από μια ποικιλία F1). Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το σπορόφυτό μου είχε ύψος περίπου 4 εκατοστά. Είχε ένα γερό κορμό, δύο κοτυληδόνες με υγιή όψη και δύο αναδυόμενα αληθινά φύλλα.

Apollo F1 - Week 1

Αναφορά Καλλιέργειας Apollo F1: Φάση Βλάστησης (Εβδομάδα 2–4)

Καλώς ήρθατε στη βλαστική φάση! Μετά από το επιτυχημένο στάδιο του σπορόφυτου, ανυπομονούσα να δω πώς θα αναπτυχθεί το φυτό μου Apollo F1 τις επόμενες εβδομάδες. Ανακαλύψτε τι έκανα για να διευκολύνω την ανάπτυξη ενός υγιούς και λαχταριστού φυτού!

Εβδομάδα 2

Το φυτό μου είχε αποκτήσει σημαντικά μεγάλο μέγεθος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δείχνοντας περήφανα το υβριδικό σθένος της ποικιλίας Apollo F1.

 • Φωτισμός: Άλλαξα θέση στις λάμπες μου ώστε να κρέμονται 35cm κάθετα από την κορυφή του νεαρού φυτού μου. Τις κράτησα σε λειτουργία για 18 ώρες την ημέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Το φυτό μου είχε πρόσβαση όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν από το καλλιεργητικό μέσο που ετοίμασα μια εβδομάδα νωρίτερα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να προσθέσω νερό. Χρησιμοποίησα 1.5 λίτρο νερού με ρυθμισμένο pH 6.0 την 1η ημέρα της εβδομάδας και ξανά την 6η ημέρα.
 • Περιβάλλον: Πήρα μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας από ένα ψηφιακό υγρόμετρο που είχα τοποθετήσει στην ντουλάπα όπου καλλιεργώ. Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 25°C και σχετική υγρασία 50%.
 • Κατάσταση φυτού: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας 2, το φυτό μου ήταν 8.5cm. Ενώ διπλασιάστηκε σε ύψος σε διάστημα μιας εβδομάδας, έβγαλε επίσης πολλά νέα σετ από πράσινα φύλλα βεντάλιας.

Apollo F1 - Week 2

Εβδομάδα 3

Το νεαρό φυτό μου συνέχισε να αυξάνεται σε μέγεθος. Αποφάσισα να αρχίσω να χορηγώ θρεπτικά συστατικά για να διευκολύνω αυτήν την ταχεία ανάπτυξη και να αποφύγω πιθανές ελλείψεις.

 • Φωτισμός: Διατήρησα και τις δύο λάμπες σε λειτουργία για 18 ώρες κάθε μέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Χορήγησα θρεπτικά συστατικά στο φυτό μου τη 2η ημέρα της εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, πρόσθεσα 1ml Bigger Flowers από τη συσκευασία Bio Flowering Booster σε 2 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH. Την 6η μέρα της εβδομάδας πότισα με άλλα 2 λίτρα χωρίς θρεπτικά συστατικά.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 25°C και σχετική υγρασία 50%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου είχε διπλασιαστεί ξανά σε μέγεθος και έφτασε σε ύψος τα 17cm. Μέχρι εδώ, όλα καλά! Το φυτό μου Apollo F1 φαινόταν εξαιρετικά υγιές και ζωντανό και δεν έδειξε σημάδια ελλείψεων ή ασθενειών.

Εβδομάδα 4

Καλώς ήρθατε στην τελευταία εβδομάδα της βλαστικής φάσης—σας ευχαριστώ που συνεχίζετε να με παρακολουθείτε! Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ συναρπαστικά σε αυτό το σημείο, κυρίως επειδή άρχισαν να εμφανίζονται μερικά υπέροχα προ-άνθη.

 • Φωτισμός: Δεν υπάρχουν αλλαγές εδώ! Συνέχισα να λειτουργώ τις λάμπες μου για 18 ώρες κάθε μέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Τη 2η ημέρα της εβδομάδας, πρόσθεσα ένα Easy Grow Booster Tablet σε 2 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH. Χρησιμοποίησα τα 2 λίτρα στο φυτό μου Apollo F1 και με το υπόλοιπο που περίσσεψε περιποιήθηκα τα φυτά του κήπου μου. Την 5η ημέρα της εβδομάδας, δεν έδωσα τίποτα άλλο εκτός από 2 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 26°C και μέση υγρασία 50%.
 • Κατάσταση φυτού: Καθώς το φυτό μου πέρασε από τη βλαστική φάση στη φάση της ανθοφορίας, έφτασε σε ύψος τα 35cm. Έκανα κάποια ελαφριά αποφύλλωση στα μέσα της εβδομάδας αφαιρώντας αρκετά από τα κάτω φύλλα. Αυτό θα βοηθούσε στο να γίνεται ευκολότερο το πότισμα και θα ευνοούσε στον αερισμό της δομής του φυτού. Με χαρά διαπίστωσα ότι το φυτό μου έδειξε μηδενικά σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά, χωρίς ελλείψεις, ασθένειες ή παράσιτα. Φαινόταν δυνατό και ζωηρό και παρατήρησα μικρά προ-άνθη που άρχισαν να σχηματίζονται στα κλαδιά.

Apollo F1 - Week 4

Αναφορά Καλλιέργειας Apollo F1: Στάδιο Ανθοφορίας (Εβδομάδα 5–11)

Το φυτό μου Apollo F1 έφτασε στο στάδιο της ανθοφορίας με σχεδόν μηδενική προσπάθεια. Η ισχυρή υβριδική γενετική του ήταν η καλύτερη βάση για τη σωστή του ανάπτυξη. Όλα έγιναν σχεδόν από μόνα τους εκτός από την περιστασιακή χορήγηση θρεπτικών συστατικών και το νερό που παρείχα εγώ. Για καλή μου τύχη και σε όλη τη φάση της ανθοφορίας παρέμεινε το ίδιο ισχυρό!

Εβδομάδα 5

Για να ξεκινήσω τη φάση της ανθοφορίας, έκανα λίγη περισσότερη αποφύλλωση για να ανοίξει η δομή του φυτού και να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε αέρα και φως. Επίσης άλλαξα ελαφρώς το διατροφικό μου σχήμα για να προωθήσω την υγιή ανάπτυξη των ανθών.

 • Φωτισμός: Συνέχισα να λειτουργώ και τις δύο λάμπες για 18 ώρες την ημέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Τη 2η ημέρα της εβδομάδας, πρόσθεσα τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά σε 2 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH:

0.8ml Thicker Flowers

1ml Bigger Flowers

Την 6η μέρα πότισα με άλλα 2 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH.

 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και σχετική υγρασία 50%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου έφτασε στο διακριτικό ύψος των 35cm στο τέλος της πρώτης εβδομάδας ανθοφορίας. Τα μικρά προ-άνθη άρχισαν να εξελίσσονται σε πλήρως σχηματισμένα άνθη και άρχισαν να αναδίδουν μια απαλή μυρωδιά.

Apollo F1 - Week 5

Εβδομάδα 6

Το φυτό μου Apollo F1 συνέχισε να με εντυπωσιάζει καθώς περνούσαν οι εβδομάδες. Χωρίς να χρησιμοποιήσω τεχνικές εκπαίδευσης και μόνο με ελαφριά αποφύλλωση, σχημάτισε από μόνο του μια συμπαγή και πλευρικά προσανατολισμένη δομή, ιδανική για μικρότερους χώρους καλλιέργειας.

 • Φωτισμός: Διατήρησα τον κύκλο φωτισμού 18 ωρών σε λειτουργία και 6 ωρών εκτός λειτουργίας.
 • Θρεπτικά συστατικά: Τη 2η ημέρα της εβδομάδας, πρόσθεσα μισό Easy Bloom Booster Tablet σε 2.5 λίτρα νερού και πότισα το φυτό μου. Την 6η μέρα, πρόσθεσα τα εξής σε 2 λίτρα νερό και πότισα:

1.2ml Thicker Flowers

1.6ml Bigger Flowers

0.8ml Sweet Flowers

 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και υγρασία 45%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου είχε φτάσει σε ύψος 39cm. Το φυτό μου άρχιζε τώρα να γεμίζει με μικρά, αλλά αρωματικά, άνθη.

Apollo F1 - Week 6

Εβδομάδα 7

Το Apollo F1 συνέχισε να μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 7 του κύκλου ανάπτυξής του. Τα άνθη του άρχισαν να γεμίζουν τα κλαδιά, και πολλά περισσότερα τριχίδια άρχισαν να εμφανίζονται.

 • Φωτισμός: Σωστά μαντέψατε! Κρατούσα τις λάμπες μου σε λειτουργία για 18 ώρες κάθε μέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Πρόσθεσα τα παρακάτω σε 2.5 λίτρα νερού και πότισα τη 2η μέρα της εβδομάδας:

2ml Thicker Flowers

2.5ml Bigger Flowers

1ml Sweet Flowers

Την 5η ημέρα της εβδομάδας, πότισα το φυτό μου με μισό δισκίο Easy Bloom Booster διαλυμένο σε 2.5 λίτρα νερού.

 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και σχετική υγρασία 45%.
 • Κατάσταση φυτού: Το Apollo F1 φαινόταν εκπληκτικό σε αυτό το σημείο. Τα άνθη του γίνονταν πιο λαμπερά μέρα με τη μέρα. Παρατήρησα μερικά κίτρινα φύλλα προς το κάτω μέρος του φυτού και το απέδωσα στην ωρίμαση. Έκανα αποφύλλωση και έριξα τα φύλλα στον κομποστοποιητή.

Apollo F1 - Week 7

Εβδομάδα 8

Η εβδομάδα 8 του κύκλου ανάπτυξης σηματοδότησε το τέλος της προσθήκης θρεπτικών συστατικών. Μετά από δύο ακόμη ποτίσματα με θρεπτικά συστατικά, θα ξεκινούσα το ξέπλυμα.

 • Φωτισμός: Συνέχισα να διατηρώ τις λάμπες αναμμένες για 18 ώρες κάθε μέρα.
 • Θρεπτικά συστατικά: Πρόσθεσα τα ακόλουθα σε 2.5 λίτρα νερού και πότισα τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας:

2ml Thicker Flowers

2.5ml Bigger Flowers

1ml Sweet Flowersη

Χορήγησα επίσης την ίδια ποσότητα Easy Bloom Booster όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.

 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και υγρασία 45%.
 • Κατάσταση φυτού: Μετά την τελευταία εβδομάδα σίτισης, το φυτό μου φαινόταν υγιές συνολικά. Το φυτό μου ήταν συμπαγές και τα φύλλα του είχαν σκούρο πράσινο χρώμα. Τα άνθη του έγιναν μεγαλύτερα και πιο ώριμα, ενώ κάποια στίγματα είχαν αρχίσει να αλλάζουν χρώμα από λευκά σε πορτοκαλί.

Apollo F1 - Week 8

Εβδομάδες 9, 10 και 11

Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες ήταν πολύ πιο εύκολες. Περιόρισα όλα τα θρεπτικά συστατικά για να ξεπλύνω τα φυτά μου σε μια προσπάθεια να βελτιώσω τη γεύση και την απαλότητα των ανθών.

 • Φωτισμός: Διατήρησα τα φώτα μου σε λειτουργία για 18 ώρες την ημέρα τις τελευταίες 3 εβδομάδες.
 • Θρεπτικά συστατικά: Σταμάτησα όλα τα θρεπτικά συστατικά και πότισα με 2.5 λίτρα νερού με ρυθμισμένο pH τις ημέρες 2 και 5 των υπόλοιπων εβδομάδων.
 • Περιβάλλον: Κατέγραψα μέση θερμοκρασία 28°C και σχετική υγρασία 45%.
 • Κατάσταση φυτού: Το φυτό μου είχε κιτρινίσει σημαντικά μετά το ξέπλυμα. Ωστόσο, τα άνθη του ήταν γεμάτα με τριχίδια επικαλυμμένα με ρητίνη και καλυμμένα με σκούρους πορτοκαλί ύπερους. Ήταν πλέον ώριμα και έτοιμα για συγκομιδή!

Apollo F1 - Week 9, 10, 11

Αναφορά Καλλιέργειας Apollo F1: Συγκομιδή

Έκοψα το φυτό μου από τη βάση του και το κρέμασα ανάποδα στην ντουλάπα μου. Κράτησα τις λάμπες σβηστές και τους ανεμιστήρες σε λειτουργία για αρκετές ημέρες μέχρι τα κλαδιά να στεγνώσουν και να σπάνε όταν λυγίζουν. Τριμάρισα τα άνθη μου και τα άφησα να στεγνώσουν για 6 εβδομάδες πριν τα χρησιμοποιήσω. Συνολικά, συγκέντρωσα 49 γραμμάρια όμορφα, ισχυρά και περιποιημένα άνθη.

Γενετικά Χαρακτηριστικά της Apollo F1

Η ποικιλία Apollo F1 βρίσκεται στο πρώτο κύμα αληθινών υβριδίων κάνναβης F1. Αυτές οι ποικιλίες δημιουργούνται από μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει τη διασταύρωση δύο πολύ καθαρών μητρικών ποικιλιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα απογόνους με υβριδικό σθένος. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι τα φυτά είναι πιο ισχυρά, παραγωγικά, ανθεκτικά στις ασθένειες και πολύ πιο εύκολο να καλλιεργηθούν. Οι ειδικοί αναπαραγωγής της RQS δημιούργησαν την Apollo F1 ξεκινώντας με τις μητρικές ποικιλίες Lemon, Black Domina και Sugar Magnolia.

Χαρακτηριστικά Ανάπτυξης της Apollo F1

Όπως είδατε και στην αναφορά της καλλιέργειάς μου παραπάνω, η Apollo F1 διατηρεί μια μικρή και συμπαγή δομή και δεν υπερβαίνει το ύψος των 75cm. Χρησιμοποιήστε μια γλάστρα 11 λίτρων και έτσι θα κρατήσετε το φυτό σας κάτω από τα 40 εκατοστά. Η ελαφριά αποφύλλωση και το LST θα βοηθήσουν στο να διατηρείται η συνολική δομή του φυτού πιο φωτισμένη και αερισμένη. Εκτός από αυτό, χρειάζεται ελάχιστη διαχείριση. Η ταχεία αυτόματη άνθιση που έχει από τη φύση της σημαίνει ότι χρειάζονται μόλις 75 ημέρες από τη βλάστηση του σπόρου μέχρι τη συγκομιδή.

Επιδράσεις, Άρωμα και Γεύση της Apollo F1

Η Apollo F1 περιέχει άφθονο THC και προσφέρει άμεσες εγκεφαλικές επιδράσεις. Κάνετε χρήση αυτών των ανθών κάθε φορά που χρειάζεστε λίγη δημιουργική έμπνευση. Τα υψηλά επίπεδα των τερπενίων καρυοφυλλένιο, φαρνεσένιο και τερπινολένιο προσφέρουν γεύσεις βανίλιας, πεύκου και εσπεριδοειδών με κάθε εισπνοή.

Video id: 875971450

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Ευρετήριο Θεμάτων Οδηγού Καλλιέργειας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37794 αξιολογήσεις