Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Η ώρα της συγκομιδής είναι το πιο σημαντικό και συναρπαστικό στάδιο της καλλιέργειας της κάνναβης. Αυτή είναι η στιγμή που η σκληρή δουλειά σας αποδίδει τελικά. Ωστόσο, το να φτάσουμε σε αυτό το σημείο είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Πολλά μπορεί να πάνε στραβά πριν έρθει η ώρα της συγκομιδής. Για να μην αναφέρουμε το ότι η επιλογή του ΠΟΤΕ θα προχωρήσετε στη συγκομιδή μπορεί να είναι αυτό που θα ξεχωρίσει την καλή από την κακή σοδειά. Αξίζει να σκεφτείτε εκ των προτέρων πότε και πώς θα κόψετε τα φυτά σας, καθώς και τι να κάνετε μετά με τα άνθη που έχετε συλλέξει.

Εάν είστε λίγο μπερδεμένοι με την ιδέα του καθορισμού του χρόνου της συγκομιδής, διαβάστε παρακάτω—θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.


Video id: 540076385

Σημάδια Συγκομιδής

1. Χρώμα Τριχιδίων

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να συλλέξετε τα άνθη της κάνναβής σας. Ίσως ο πιο αξιόπιστος είναι να εξετάσετε το χρώμα των τριχιδίων. Αυτοί οι ρητινοφόροι αδένες θεωρούνται το καλύτερο πρότυπο μέτρησης, καθώς τα αποτελέσματα έχουν περισσότερη συνέπεια από άλλες μεθόδους αναγνώρισης. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε έναν μεγεθυντικό φακό—τα τριχίδια είναι αρκετά μικροσκοπικά.

Τα τριχίδια περνούν από τρεις διαδοχικές χρωματικές καταστάσεις. Αυτές είναι όταν είναι διάφανα, θολά και πορτοκαλί. Η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή είναι όταν τα μισά τριχίδια είναι πορτοκαλί και τα μισά είναι διάφανα ή θολά. Αυτή η χρωματική διαφορά οφείλεται στο ότι τα ανώτερα άνθη ωριμάζουν νωρίτερα από αυτά στο κάτω μέρος. Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλετε να περιμένετε όλα τα τριχίδια να γίνουν πορτοκαλί, καθώς αυτό γενικά οδηγεί σε μείωση του THC και σε αύξηση του κανναβινοειδούς CBN που προκαλεί υπνηλία.

Trichomes

2. Κίτρινα φύλλα

Τα κίτρινα φύλλα είναι επίσης ένα καλό σημάδι ότι το φυτό της κάνναβής σας είναι έτοιμο για συγκομιδή. Μπορείτε να αρχίσετε να ξεπλένετε το φυτό σας με σκέτο νερό, όταν τα μεγάλα φύλλα, που μοιάζουν με βεντάλια, αρχίζουν να κιτρινίζουν ή να πέφτουν από μόνα τους. Αλλά να έχετε κατά νου ότι η πτώση των φύλλων είναι απίθανο να συμβεί όταν χρησιμοποιείτε λιπάσματα. Επομένως, ίσως θέλετε να αναζητήσετε άλλες ενδείξεις για να προσδιορίσετε τον χρόνο της συγκομιδής.

Yellow Leaves

3. Ύπεροι

Εάν έχετε ένα φωτοπεριοδικό φυτό κάνναβης, τότε ο έλεγχος των ύπερων και των στιγμάτων του είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να καταλάβετε εάν είναι έτοιμο για συγκομιδή. Μπορείτε συνήθως να υποθέσετε ότι ένα φυτό είναι έτοιμο για συγκομιδή όταν περίπου οι μισοί ύπεροι είναι καφέ. Και πάλι, η μέθοδος των τριχιδίων, όμως, είναι πιο αξιόπιστη.

Pistils

4. Φύλλα που Κατσαρώνουν

Το στέγνωμα και το κατσάρωμα των φύλλων είναι ένα άλλο σημάδι ότι το φυτό της κάνναβής σας είναι πιθανώς έτοιμο για συγκομιδή. Αυτό συμβαίνει επειδή η κάνναβή σας προσλαμβάνει λιγότερο νερό καθώς πλησιάζει στην τελική φάση της ζωής της. Αλλά φροντίστε να συνδυάσετε αυτή τη μέθοδο με άλλες, καθώς υπάρχουν παράσιτα και ασθένειες που μπορούν να δημιουργήσουν ως σύμπτωμα τα ξηρά και κατσαρά φύλλα.

Curling

5. Συστάσεις Τράπεζας Σπόρων

Αν και δεν είναι απαράβατος κανόνας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τουλάχιστον το πρόγραμμα συγκομιδής που παρέχεται από την τράπεζα των σπόρων σας. Αυτό βρίσκεται συνήθως στη συσκευασία των σπόρων και αποτελεί μια προσέγγιση του αριθμού των ημερών/εβδομάδων που θα χρειαστούν για να εξελιχθεί ο σπόρος της κάνναβης σε ώριμο φυτό. Αυτό το πρόγραμμα, ωστόσο, κυμαίνεται με βάση τις συνθήκες καλλιέργειας, όπως το περιβάλλον, το νερό και η ζέστη. Πάντα να αντιμετωπίζετε αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες του παραγωγού λίγο διστακτικά.


Πρώιμη Συγκομιδή

Εάν θέλετε να μαζέψετε τη μέγιστη ποσότητα ανθών που μπορεί να παράγει η κάνναβή σας, τότε η πρώιμη συγκομιδή δεν είναι καλή ιδέα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε τη συγκομιδή λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο. Μερικοί από τους πιο συχνούς λόγους είναι η πρόληψη παρασίτων και μούχλας. Σε λιγότερο ιδανικά κλίματα, οι κακές συνθήκες μπορεί να σημάνουν την έναρξη της σήψης των ανθών και άλλων δυσάρεστων παθήσεων, καθώς η περίοδος συγκομιδής πλησιάζει στο τέλος της. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα φυτά σας μέσα για να αποφύγετε τις δύσκολες συνθήκες, ίσως αξίζει να προχωρήσετε στη συγκομιδή.

Οι παρακλάδια των γύρω φυτών μπορούν επίσης να καταστρέψουν την κάνναβή σας, γι' αυτό και η πρώιμη συγκομιδή είναι μερικές φορές καλή ιδέα. Η κρυφή καλλιέργεια είναι ένας άλλος λόγος που ορισμένοι επιλέγουν να προβούν σε συγκομιδή πριν το φυτό είναι πραγματικά έτοιμο. Ενώ τεχνικά μπορείτε να ξεκινήσετε τη συγκομιδή μόλις το φυτό σας παράγει άνθη, τα επίπεδα των κανναβινοειδών παραμένουν πολύ χαμηλά μέχρι να ωριμάσουν τα άνθη.

Αποφύγετε την πρόωρη συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά αν χρειάζεται πραγματικά, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Εάν συλλέξετε τα άνθη σας μόνο λίγες μέρες νωρίτερα, η "ζημιά" στη δραστικότητα θα είναι ελάχιστη. Η μικρότερη ποσότητα ανθών είναι καλύτερή από το να θέσετε σε κίνδυνο ολόκληρη τη σοδειά.

Cannabis Mouldy Bud

Όψιμη Συγκομιδή

Από την άλλη πλευρά, μια αργοπορημένη συγκομιδή σημαίνει ότι επιτρέπετε στο φυτό της κάνναβής σας να ωριμάσει πέρα από το σημείο της μέγιστης δραστικότητας. Πολλοί θεωρούν ότι αυτή είναι μια κακή μέθοδος λόγω της αποδόμησης του THC—του κανναβινοειδούς που θέλουν να γευτούν οι περισσότεροι χρήστες. Και ενώ τα τερπένια στα άνθη είναι πράγματι πιο πικάντικα όταν αφεθούν να ωριμάσουν, η γεύση και το άρωμα θα χαθούν εάν ωριμάσουν για πολύ καιρό.

Η αργοπορημένη συγκομιδή των φυτών σας προκαλεί μια πιο χαλαρωτική εμπειρία, που σε καθηλώνει στον καναπέ, σε αντίθεση με την ενεργητική εγκεφαλική διέγερση. Ακόμα κι αν καλλιεργήσετε Sativa, η αργοπορημένη συγκομιδή πιθανότατα θα έχει αποτελέσματα παρόμοια με τις ποικιλίες όπου κυριαρχεί η γενετική Indica. Αν και αυτό δεν είναι ιδανικό για πολλούς, ορισμένοι χρήστες φαρμακευτικής κάνναβης προτιμούν τα υψηλότερα επίπεδα CBN και τις επιδράσεις που προκαλούν υπνηλία και προέρχονται από κάνναβη που αφήνεται στη φάση της ανθοφορίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τις αργοπορημένες συγκομιδές, καθώς ορισμένες ποικιλίες θα αρχίσουν να γονιμοποιούνται από μόνες τους και να μετατρέπονται σε ερμαφρόδιτες.

Συμπέρασμα

Ο χρόνος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν καλλιεργείτε κάνναβη. Ο χρόνος που την αφήνετε για να ωριμάσει έχει τεράστια επίδραση στην περιεκτικότητά της σε κανναβινοειδή. Είναι καλύτερο να εξετάσετε τους παραπάνω τρόπους αναγνώρισης της κατάλληλης στιγμής για τη συγκομιδή του φυτού σας όταν δεν είναι ούτε πολύ νεαρό ούτε μεγάλο σε ηλικία. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και από τους δύο κόσμους, αλλά και μια πιο αυθεντική εμπειρία της ποικιλίας.

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.

Ευρετήριο Θεμάτων Οδηγού Καλλιέργειας

eKomi silver seal
4.7 στα 5
στα 37794 αξιολογήσεις